Totalul afișărilor de pagină

duminică, 7 februarie 2016

Legea Mentalismului si nu numai...

Zilele trecute aveam o discutie pe pagina mea, in care PAREA ca eu nu inteleg. Nu e chiar un fenomen rar, deoarece fiecare de fapt, prin tot ce spune/face, se marturiseste pe sine insusi si nivelul de cunoastere/intelegere/experienta la care si-a DAT VOIE sa acceada...In esenta era vorba despre intaietatea viziunii informatice in raport cu "reflexivitatea mintii" sau...invers!
Cumva o discutie de genul "ce a fost intai, oul sau gaina"...
Ca o discutie sa poata avea loc, indiferent subiectul, este necesar ca participantii sa nu aiba aceeasi cunoastere, altfel le-ar fi limpede ca e pierdere de energie/timp.
In esenta dicutia se poate muta in registrul "filozofic" in care devenim/sau nu CONSTIENTI ca materia se naste in constiinta sau credem ca materia naste constiinta! Ar rezulta ca materia l-a nascut pe Creator si ca viata e o intamplare...nu subscriu, acum, la asa aberatie...cand dormeam ca orice om care SE RESPECTA, eram tentat sa cred si asa o ineptie!
Iubesc cele sapte legi ale hermetismului, pentru ca chiar sunt esenta intelepciunii, in forma condensata si poate PARAND mai criptica decat este.
Cu nivelul de cunoastere din acele timpuri, nici eu nu as fi putut formula mai bine Legea Mentalismului:
 
“Totul este spirit; Universul este mental” Kybalion.

         Principiul implica acest adevar ca “totul este spirit”. El explica ca Totul, care este realitate substantiala, aflandu-se in toate manifestarile si aparentele exterioare pe care le cunoastem sub numele de Universuri materiale, Fenomene ale vietii, Materie, Energie, intr-un cuvint tot ce este aparent simturilor noastre materiale este spirit, care in el insusi este incognoscibil si nedefinibil, insa care poate fi considerat si gandit ca un Spirit Universal. Infinit, Viu. El explica inca, ca “lumea sau universul fenomenal nu-i decat o simpla creatie mentala a totului, subiect al legilor lucrurilor create, ca universul considerat in intregul sau, sau in partile sale, exista in Spiritul Totului, ca in acest Spirit noi traim, noi lucram si suntem noi insine”. Acest principiu stabilind natura mentala a Universului, explica usor toate diferitele fenomene mentale si psihice care ocupa un loc atat de mare in atentia publica si care fara explicatie nu sunt inteligibile si desfid orice interpretare stiintifica.
         A intelege acest mare principiu hermetic al mentalismului, permite individului sa inteleaga cu usurinta legile Universului Mental si sa le aplice la buna sa stare si la perfectionarea sa.
         Discipolul hermetic este capabil sa aplice inteligent Marile Legi Mentale in loc sa se serveasca de ele la intamplare. In posesia cheii maestriei universale, studentul poate sa deschida nenumaratele porti ale Templului Mental si psihic al Cunoasterii si sa patrunda in el liber si inteligent. Acest principiu explica veritabila natura a Energiei si Puterii, a Materiei si pentru ce si cum ele sunt subordonate Stapinirii Spiritului. Unul din Maestrii Hermetici a scris demult: “Acela care intelege adevarul naturii mentale a Universului, este deja bine inaintat pe drumul maestriei”. Aceste cuvinte sunt tot atat de adevarate astazi, cat erau ele la timpul cand au fost scrise. Fara cheia maestriei (cheia conducatoare, principala, universala) maestria este imposibila si elevul va bate zadarnic la nenumaratele porti ale Templului.
 Daca avem in vedere faptul ca informatica a aparut ca experienta de numai cateva zeci de ani, trebuie sa recunoastem ca nu putea fi exprimat mai bine "mediul virtual" cu limbajul pe care Hermes il avea atunci la dispozitie.
De altfel si alte formulari tot spre asta ne indruma: "Viata e vis in mintea lui Dumnezeu" sau chiar "o REALITATE ia nastere atunci cand este PRIVITA". Aceasta formulare nu poate fi inteleasa decat daca aceptam ca ACTUL PRIVIRII are darul de a deschide un "port", prin ENERGIA ATENTIEI directionata la acea "potentialitate" si nu la alta...
A "fi facuti dupa chipul si asemanarea Creatorului" semnifica puterea de a ne manifesta CONSTIENT in realitatea virtuala din care suntem PARTE.
Ca atare TOATE PREOCUPARILE care contrazic aceasta Lege, mie imi este foarte limpede ca ne indeparteaza de orice ADEVAR si pretentie de TREZIE.
Daca credeti ca exista in mediul virtual tot arsenalul de asa zise "preocupari spirituale/psihologice/teologice si alte...logice" eu va doresc Succes pe Cale.
Din prefata la Kybalion, in caz ca chiar nu ati citit sau retinut:


Intre cuvintele Kybalionului se gasesc acestea: “sub pasii maestrului, urechile celor care sunt pregatiti sa inteleaga doctrina sa, sa se deschida cat mai mari” si ”cand urechile elevului sunt gata sa asculte, atunci vin buzele pentru a le umple de intelepciune”.

         Cand elevul va fi gata sa primeasca adevarul, atunci ii va veni aceasta carte. Aceasta-i Legea. Principiul hermetic al Cauzei si a Efectului sub aspectul de Lege a Atractiei va uni buzele si urechile, elevul si lucrarea. Asa sa fie!
Si asa si este! 

Un comentariu:

Unknown spunea...

Un intelept este un observator,este si actorul si publicul in acelasi timp.El stie ca atunci cind se trage cortina ramine doar constienta