Totalul afișărilor de pagină

duminică, 21 februarie 2016

EU si...corpul "meu"...2

Acest "complex" sau compozit format din EU si corpul, poate fi privit ca avand o experienta comuna, doar ca nu poti avea o experienta comuna cu masina, ar fi aberant sa gandesti asa!
TU ai necesitati experientiale, vehiculul categoric nu are. Desigur, daca ii soliciti ceva, te va servi si e posibil sa-i creasca...consumurile, dar DOAR ATAT! Intreaga responsabilitate ca si rezultat al experientei iti apartine. Inclusiv gustul! Evident are niste limite, pe care e indicat sa i le recunosti. Daca le depasesti prin solicitari suplimentare, cate ceva mai si cedeaza!
Ca un vehicul performant, are tot felul de senzori pe el meniti sa te avertizeze, si are si nivele de inteligenta care ii monitorizeaza functionarea, pe diferitele lui nivele constructive. Si desigur un calculator de bord, numit intelect. El nu e "al tau" in masura mai mare sau mai mica fata de alte subansamble. Ce-i drept, intre INTELIGENTA care TU ESTI si vehicul, calculatorul de bord este o interfata potrivita.
Cand nu esti atent si confunzi  lucrurile, poti considera ca tu poti "dormi" in  propria ta experienta si sa o incredintezi acestui calculator de bord. O mai faceau taranii beti, cand calul stia sa-l duca acasa, deci putem chiar si asa aberant sa traim experientele, doar ca rezultatele calitative nu sunt in sarcina...calului!
Ce vreau eu sa se inteleaga si DIFERENTIEZE in mod responsabil este pe de o parte faptul ca NU VEHICULUL poate fi impricinat in calitatea experientei de viata dupa cum NU EL ARE VRE-UN INTERES in experienta. El doar e facut SA O FACA POSIBILA.
Este si motivul care ma face sa nu inteleg de ce se pune atata presiune si responsabilitate pe corp sau/si pe calculatorul de bord. OK, poate nu toti avem Mercedes-uri, dar aia nu inseamna ca ne lipsesc rotile la Dacii! Este ceea ce multi "vitregiti" aparent de soarta demonstreaza cu prisosinta, bucurandu-se de viata indiferent...caroseria! In fond maiestria nu poate fi a masinii ci a celui care o conduce!
Dintre toate componentele vehiculului, atat de armonios si judicios creat, o singura componenta devine excesiv consumatoare de energie vitala, si asta DOAR DACA ESTE SUPRASOLICITAT: evident calculatorul de bord! In limita parametrilor "normali", garantia sistemului este ireprosabila.
Ca si initiator al experientelor, desigur si unic beneficiar, TU ai si responsabilitatea modului cum tratezi masina. Daca chiar crezi ca experimentezi ceva "de dragule ei", te asigur ca esti "in balarii". Nevoile ei sunt chiar minimale si se refera doar la o minima alimentare energetica. Restul, TOTUL, e doar experienta TA.
Ca unul care si-a indoit "tabla" cata vreme eram "sofer incepator" in foarte multe moduri, va garantez ca minunea tehnologica care este acest vehicul le repara "de la sine" daca nu va grabiti voi sa-l peticiti cumva. Chiar nu are nevoie decat de...PERMITERE! Si ceea ce chiar nu-i trebuie este starea de nemultumire si criticismele, sau raportarea mereu la ...Mercedes-uri. Bucuria ca aveti cu ce va juca este ...cel mai ok tratament, pentru orice "daune". Oricum, voi le-ati provocat, din nepricepere. Constientizati asta si sunteti deja vindecat. 
Din lipsa dorintei de ASUMARE A RESPONSABILITATILOR proprii, am inventat diferite "vini" pentru anumiti senzori sau nivele de prelucrare date din acest miraculos vehicul. Inclusiv ale procesorului central. Doar ca NU ELE au vini in experienta ci...NOI!
In aceasta limpezire pot aparea pretinse intrebari despre anumite nivele ale experientei. Un prieten intreba ieri, amuzant: "ce mai e NATURA si ce mai e CULTURA...?" Sa nu zici ca sunt constructii ale masinii ca...nu te cred! Desigur sunt creatii derivate din nevoia de experienta a individualitatilor care suntem. Carora li s-a oferit context de joaca, aflat pe diferite nivele. Sau care si-au oferit. Toate interrelatiile sunt creatii din care noi beneficiem de experienta. Uneori confuza, ce-i drept! Pentru ca "a imbratisa natura" este un mod de a o privi/contempla, in timp ce a lua un copac in brate e simpla neatentie si neasumare a alegerii de a rupe legatura cu energia pamantului. Daca iubesti pamantul ca pe ceva viu si ai o buna relatie cu el, inclusiv atingere, niciodata nu vei simti nevoia si nici energia venind prin imbratisarea copacului. Din simplul motiv ca atat el cat si tu sunteti, la nivel de corp, acelasi lucru: un tub prin care energiile curg in ambele sensuri. Sau un dispozitiv MaGrav, creator de campuri, prin care relationati...
Geometria interna a calculatorului de bord e simpla:
 A voastra este...diametral opusa!

Niciun comentariu: