Totalul afișărilor de pagină

marți, 2 februarie 2016

sa "privim" putin, detasat...

"Greu" poate e dual si l-as evita, dar in esenta chiar avem o mare problema cu infatuarea unor intelecte, care chiar se cred "destepte".
Probabil doar "bunul simt si dreapta masura", adica ARMONIA ar putea restabili o oarecare ordine in criteriile noastre de valori.
De cateva zile nu am mai postat din mai multe cauze, printre care si vizita unui nou prieten dar si nevoii mele interioare de a gasi o pozitie armonioasa tocmai in raport cu ce scrie pe aceasta poza.
Am "bantuit" de-a lungul vietii mele prin diferite locuri/pozitii/contexte si trebuie sa constat ca ceea ce indeobste numim stiinta/cunoastere variaza deosebit de mult si NU IN RAPORT DIRECT cu vreun nivel de adevar. Toate nivelele sunt bramburite, creandu-se un fel de "diversionism" rezultat al iluziei ca "spectatorul" din tribune CHIAR STIE cum se joaca fotbalul, mai bine decat jucatorul din teren. Tin minte ca in urma cu multi ani, participand cu comunicari la doua Sesiuni Stiintifice organizate sub egida Academiei Oamenilor de Stiinta, am avut ocazia sa intalnesc specialisti de inalta profesionalitate din diverse domenii de cercetare, foarte deschisi la un subiect ca "Memoria apei". Si privesc la multele comentarii facute cu infatuare, pe diverse subiecte, din care rezulta ca "stiinta" ar fi doar ce se invata in scoli. Sau cu completari din mijloacele de comunicare de masa. Pai daca ar stii respectivii ca nu arareori analizele de laborator sunt reverificate radiestezic si trimise ca gresite inapoi iar rezultatul confirma ca radiestezic a iesit valoarea reala. Precis ar spune ca asta este New age-ism!
Fratilor, fiti pregatiti sa aflati ca chiar NU STIM NIMIC! Distanta in ani dintre rezultatul ultimelor cercetari si aparitia lor in cursurile universitare este de cele mai multe ori de ordinul deceniilor iar pana la manualele de liceu mai trec doua decenii. Si asta in cazul cand nu se procedeaza ca si cu Tesla, caruia ii datoram aproape toate cuceririle de confort ale ultimului secol, doar ca nimeni nu a acceptat sa recunoasca asta...
Fiti pregatiti totusi si mai ales DESCHISI MENTAL, caci multe vor trebui sa se schimbe din convingerile care ne-au fost inoculate:

Niciun comentariu: