Totalul afișărilor de pagină

marți, 26 aprilie 2016

experimentam...OBSERVAM...

In urma cu ceva timp, 
un foarte drag prieten mi-a adus dintr-un "market", stiindu-ma pasionat de ardeii iuti, un borcan plin cu "ciusculite" uscate...
Cand le-am gustat insa, erau niste specimene din cele care te fac sa intelegi ca scala iutelii poate cuprinde valori de zeci de mii de ori mai iute ...
O mare curiozitate am avut sa vad daca semintele pot fi folosite, pentru a obtine plantute de acest soi. Nu de alta dar ma asteptam ca uscarea sa fi fost fortata prin etuve si distrusa capacitatea de a germina. Eu am in fondul de seminte deja doua soiuri distincte, considerate de mine foarte iuti, dar nici pe departe ca acestia.
Ca atare am depus cateva seminte intr-un vas si am asteptat...In final doua seminte au dat doua plantute destul de viabile.
Nu am apucat sa le fotografiez atunci, ci abia DUPA CE mi-a venit ideea de a plasa un pliculet de GANS in apropierea lor, sa vad daca le face mai viguroase.
 A doua zi deja aveam sa constat ca a mai germinat unul. Ca atare am repozitionat pliculetul in ghiveci, sa permit dezvoltarea mai multora, DACA exista aceasta posibilitate.
In cateva zile deja viata se inmultise in vasul de experiment.
Acum am convingerea ca aceste campuri plasmatice, la fel cu ceea ce s-a experimentat si sub infoenergiile din piramida, potentializeaza germinarea plantelor. Vigoarea pe care plantutele o capata in doar cateva zile mie imi pare remarcabila si ma intreb cat timp va trece pana ce receptivitatea noastra sa ne permita imbunatatirea diferitelor aspecte ale vietii, atat proprii cat si a ceea ce ne inconjoara: plante, animale, etc...

 Intervalul dintre poze este de o singura zi, iar ultima este cea de azi. Daca la noapte nu ar fi anuntate zero grade, m-as incumeta sa le plantez in curte deja, pe primele doua, cele mai viguroase, dar mai asteptam o zi!
De azi le-am si udat cu apa de GANS, din cea din care si noi bem si banuiesc ca le va fi si mai bine!





In ceea ce priveste "ambalarea" pachetelelor de sanatate, in urma propriilor necesitati experientiale, am ales sa adopt trei tipodimensiuni diferite, unul cel normal, pt. rezolvat probleme punctuale, si alte doua foarte alungite, utile in jurul incheieturilor sau gatului. Cam asa vor arata:



Materialul este HDPE (polietilena de inalta densitate), in strat dublu, care asigura o buna rezistenta la presiune, in situatia ca alegeti sa dormiti cu ele. La fel si termosudarea, pe o banda de 3 mm. Numai experinte placute sa avem!

2 comentarii:

Unknown spunea...

Buna să-ți fie inima, Octavian. Îți multumesc pentru mărturia experienței tale. Este mnunată. Îți doresc sa ai parte de toate roadele pe care ți le-ai propus sa le ai. Aș vrea să-ți mai multumesc si pentru expunerea bogata, detaliata, logica si totodata simpla a informațiilor pe care ni le împărtășești. Ai devenit pentru mine o persoana de referință. Îți citesc intervențiile tale (gânduri, idei, etc., împărtășiri) cu bucurie si satisfacție, bine știind ca ele vin dintr-un suflet bogat.
Cu prețuire, Serban.

octavian spunea...

Si eu multumesc tie pentru frumoasele cuvinte si REZONANTA! <3