Totalul afișărilor de pagină

joi, 22 ianuarie 2015

...ador "SPECIALISTII"

Ce numim "specialisti"?

Pai, dupa o intelegere proprie -la care IMI DAU VOIE !- SPECIALIST este o persoana care s-a specializat intr-un domeniu. Intr-o traducere libera, un om care CREDE CA STIE, datorita faptului ca I S-A EXPLICAT cum anume arata acel domeniu.  Care apoi a dat niste examene, le-a "trecut", demonstrand ca "a invatat" ceea ce a fost turnat in mintea sa, ca ADEVAR.

Poate ca principala "calitate" a unui specialist este sa nu se indoiasca de ADEVARUL celor "stiute" de el, chiar daca ele provin dintr-o "cunoastere" neexperimentata ci doar "invatata", adica acceptata in constiinta ca adevar.

Din punctul de unde eu privesc, sa spunem mai apropiat de misticism, nu prea vad diferenta intre ce pretinde ca "stie" o "baba Vanga" sau un medic, un fizician sau electronist.

Privesc uneori cate un documentar in care cate un "specialist" in varsta de cca 35 de ani, mandatat de nu stiu cate titluri academice, vine cu o infatuare nostima si blameaza toata munca de cercetare a unor alti specialisti ceva mai deschisi la minte, care demonstreaza si experimental anumite descoperiri, sustinute si  matematic, iar la final nu ezita sa-i faca, in corpore...nebuni! 

Cu greu ma abtin sa nu rad de aceste aberatii ale mintii adanc conditionate, convinsa fiind ca ea STIE SI POATE, doar in baza faptului ca a sustinut un sir nesfarsit de examene, in fata a numeroase "instante"...Nici macar o secunda nu si-a pus problema ca intreaga lui pretinsa experienta este aproape nula, ca are valoarea unei benzi de magnetofon bine inregistrata, DAR CA ADEVARATA lui functie este doar de a pretinde cu aroganta ca ...ASA STAU LUCRURILE! O face cu toata biata lui buna credinta, rezultata din ...cunoasterea mintii omenesti! 

Cunoastere care insa apartine celor ce chiar STIU ce au asigurat prin titlurile acordate...lui! Pentru ca GRADUL de inconstienta a acestui gen de "specialisti" este nelimitat. Ei chiar nu-si pun problema ca deja alti "specialisti" stiu ca el...glumeste! Desigur, fara sa fie constient! 

In cadrul experientei, nivelele de constienta sunt dublate de cunoastere proprotionala, iar discrepantele acum sunt maximizate. Coexista in mod din ce in ce mai alarmant pretinse adevaruri destul de diferite si nu arareori contradictorii. Daca nu ne vom stradui sa le mediem si sa renuntam la cele aberante, probabil copiii vor fi cei care "ne vor ajuta", aruncand tot acest haos informational la gunoi. Pentru ca receptivitatea lor este foarte mare la adevarurile de ultima ora, la care li se opun cadrele didactice cu care vin in contact si care le pretind sa invete ca fiind ADEVARURI niste aberatii care pentru ei deja SUNT EVIDENTE!

IN ORICE DIRECTIE PRIVESTI, absolut TOTUL TREBUIE revizuit, pentru ca nu pot coexista la infinit vechile credinte despre biologie, ADN, energie sau informatie, cu noile intelegeri despre aceleasi lucruri. Nu putem sa experimentam la infinit coexistenta credintei in boli si viziunile despre medicina cu noile intelegeri si experiente de viata atat de diferite, pretinzand inca a fi o "societate"...

Consider ca ne-am face un mare "bine experiential" daca ne-am focusa putin atentia pe rezolvarea problematicii false despre lipsa de energie, care ne-ar da apoi posibilitatea de a ne mai degreva de obsedante griji si a ne indrepta creativitatea catre redescoperirea adevaratului nostru potential.

Voi dedica acest blog subiectelor menite sa ne impinga cu un pas mai inainte, indiferent domeniul. Dupa cum vedeti, ideea de a-l incepe deja este veche...deci...am intarziat...

6 comentarii:

Cristian N. ANTONESCU spunea...

Nu ai intarziat deloc. Toate, dupa cum bine stii, se intampla exact la momentul potrivit.
Nicio secunda mai devreme, nicio secunda mai tarziu.
<3

octavian spunea...

esti un dragutz! Bine STIM, dar sa nu cumva sa ne ...mintim!...Evident daca nu s-a "intamplat"...s-a demonstratdeja ca...nu a fost sa fie!Dar hai sa miscam ceva!

Johnnyntm spunea...

Nici o samanta nu incolteste pina nu-i vine vremea - asta legat de intarziere. In alta ordine de idei, dar legat de subiect, citeam un pic mai devreme un titlu despre 'specialisti' in clouding, despre diplomele si titlurile acordate acestora de catre.... cei care 'ofera' acest clouding. :D

Anonim spunea...

Foarte corect!

Anonim spunea...

Totul este foarte adevarat, si de acord cu primul comentariu...plus adaug faptul ca ceva special in Romania cu cea ce DUMNEAVOASTRA scrieti mai sus incearca din nou sa schimbe cursul istoriei exact cu acei tineri care chiar abereaza. .Exista Energie, exista Un misticism cunoscut pe pamant de foarte putini Oameni si unul singur este Sursa Directa acela care este cel mai avansat in Intoarcerile din cursul energetic doar spre a ajuta. . ALTI prefera schimbarea karmei cu moartea mai de tanar .. AM AVUT O CALATORIE CARE PUTINI PE PAMANT VOR AVEA NOROC SA O FACA ... CEL MAI COMPLICAT MISTICISM ESTE CUNOASTEREA LIMBAJULUI SECRET. ..LOGOS

Zaraza26 spunea...

Sigur ca trebuie sa facem ceva. Si nu pentru ca trebuie, ci pentru ca azi linistea imi tiuie in urechi. E semn ca trebuie sa fac ceva. :)