Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 24 ianuarie 2015

Energia magnetica sau feminina

Consider ca va TREBUI sa recuperam ARMONIA Creatiei in ceea ce priveste dinamica electric/magnetic in cadrul acestui "univers" electro/magnetic.

Dinamica electric/magnetic este cea care face posibil tot jocul aparentei manifestari, indiferent nivelul la care "privim". Kybalionul ne-o spune si tot el spune ca ceea ce este valabil la un nivel se va regasi ca Lege la toate nivelele. Si fizica sau studiul electricitatii ne-o spune. Un motor nu s-ar invarti nici "cu slujbe" daca electricitatea nu ar gasi un camp magnetic cu care sa interactioneze. 

Acest joc intre electric si magnetic se regaseste desigur si la nivelul relatiilor interumane, aici capatand aspectul relatiei masculin/feminin. Dupa cum se stie, raportul intre sexe nu a fost unul echilibrat, cel putin nu in perioada acoperita de dovezi scrise, poate cel mult in cadrul unor comunitati restranse. Ca "civilizatie" insa, energia masculina, electrica, mentala a dominat, impunandu-se cu forta la toate nivelele, de la mediul social la cel familial. Prin asta ne-am lipsit de aportul unor atribute foarte importante, atat in cunoastere/explorare, cat si in creatie constienta/inconstienta. Intuitivul ar fi putut avea o pondere mult mai mare si acceptarea lui ca varianta de investigare ne-ar fi rotunjit ceea ce acum am fi putut denumi stiinta. Cat priveste aducerea in manifestare a orice ne-am propus, aportul acestei energii complementare ar fi facilitat orice demers.  

Acest subiect nu si-ar fi gasit acum locul aici daca importanta lui nu ar depasi limitele uzuale de intelegere. Multi autori s-au apropiat de acest aspect.

Formularea generala vorbeste despre recuperarea femininului, sau a energiei feminine, repunerea ei in valoare sau disproportionata varianta in care se sugereaza ca "dominatia masculina" ar trebui inlocuita-eventual-cu una feminina...

Fara a cobora discutia la nivelul psihologic, vreau sa remarc totusi ca au existat forte constiente care au exploatat acest nivel, organizand din umbra-ca mereu- miscarea feminista de la inceput de secol 20. Din punct de vedere energetic a reprezentat o mare lovitura de gratie data acestei presupuse civilizatii inconstiente. Emanciparea presupusa a insemnat in fond alunecarea magnetismului catre electric, la nivel de energie individuala emisa. Ca atare femeia a devenit competitoarea barbatului, renuntand la atributele ei firesti harazite prin Creatie, acceptand ca valori cele...masculine. Diminuarea magnetismului in emisia femeii a obligat si emisia electrica a barbatului sa scada, iar prin asta si vitalitatea cuplurilor si a individualitatilor ce le alcatuiesc.

In "peisajul social general" nu se mai manifesta decat energii/forte masculine, de diferite intensitati si aparente sexe, nesustinute de nici un atribut feminin, creativitatea fiind lipsita de intuitiv, totul deviind intr-o lupta acerba intre egouri, pentru supravietuire. 

Pana si regimul hitlerist -nelipsit de cunoastere ezoterica- a sesizat aceasta lipsa, stimuland-o intr-o maniera originala, prin obligarea femeilor/ostas care activau in laboratoarele de cercetare militare sa nu poarte chilot. Nu a fost singura hotarare "ciudata" luata de ei...

ACUM-ul este o experienta colectiva interesanta prin complexitatea de aspecte greu de luat toate in calcul si cu respectarea importantei firesti pe care o au. Pentru ca am fost obisnuiti sa ne ducem atentia preponderent acolo unde ACUTELE par ca sunt urgenta nr. 1, in timp ce CAUZELE ne-au tot alunecat printre degete.

Daca ne vom raporta mereu la Legile care guverneaza Creatia, ne va fi mai lesne sa "ne scoatem". Desigur de ceva vreme se tot vorbeste despre iminenta izbucnirii unui razboi si este o solutie TIPIC MASCULINA de iesire din orice tip de criza. Evident nu ar rezolva nimic, cauzele ar ramane asa cum raman si dupa administrarea unui tratament alopat. 

Postarea are ca intentie atentionarea asupra importantei RECUPERARII ENERGIEI feminine si nu a aspectelor psihologice sau...de forma! Emisia magnetica nu va creste cu nimic nici daca suntem imbracate dupa ultima moda si nici daca facem cursuri de Belly dance. Ea va avea loc ca orice "insanatosire", in urma constientizarilor. Pentru ca o emisie masculina venita dinspre o femeie chiar este boala"curata", care se va si fizicaliza, sub o forma sau alta, mai devreme sau mai tarziu. Iar cea mai obisnuita si nebagata in seama "fizicalizare" este IROSIREA in eforturi facute cu instrumente NESPECIFICE EI.    

In ceea ce ne priveste pe noi, barbatii, as indrazni sa sugerez sa le ajutam sa recupereze aceasta polaritate, altfel oricum suntem condamnati cu totii. Lipsiti de o energie complementara, ne autocondamnam sa diminuam emisia noastra de electric, devenind semimasculi nonvitali, nu arareori si cu un sortuletz in bucatarie. De cele mai multe ori obiceiul de a bea survine atunci cand in cupluri jocul energiilor masculin/feminin a diminuat mult sau a fost abandonat.

Cuplul barbat/femeie este un cuplu energetic, functional, capabil sa aduca in manifestare ORICE, dar numai impreuna. A nu se intelege ca prin cuplu definesc doar partenerii casatoriti sau permanenti. Acestea NU SUNT conditii ale Legilor creatiei ci gaselnite...omenesti.

Fara pretentia ca am discutat suficient de profund subiectul, cu drag il pot completa daca se simte util.














Niciun comentariu: