Totalul afișărilor de pagină

duminică, 25 ianuarie 2015

...nu doar un joc grafic...


Desi poate parea, nu este doar o repetare a postarii de pe FB, si o fac deoarece multele intrebari care mi s-au pus cer raspunsuri. In mare, nimeni NU INTELEGE de ce este asa...
Cert este ca, daca ceva ESTE cum este, putem cauta cauzele spre a intelege FENOMENUL. Chiar desenul nu indica aparitia punctuletului ca un fenomen "natural", derivat din altceva decat din oarece "tupeu". Aceasta simplificare insa nu ne indica ADEVARUL, si anume faptul ca obraznicia trebuia sa se bazeze pe ceva. Desigur se baza pe CUNOASTEREA inalta a Legilor Creatiei. Si la fel de mult pe DISCIPLINA, atat interioara cat si in cadrul "membrilor punctuletului". In cadrul "punctuletului" nerespectarea riguroasa a celor hotarate nu mai e poezie ci...scoatere din  joc!
Aflarea Legilor si ADEVARULUI nu necesita pe atunci decat O ALTA ATITUDINE, adica ducerea ATENTIEI in interior si nu in iluzie. Doar ACOLO ADEVARUL se regaseste intact. Din punctul acela iti devine clar, prin propria TREZIRE, CA CEI ADORMITI sunt O MASA AMORFA, "carne de tun" sau oite. Are loc un proces interior in care DECIZI ce faci/cum te raportezi la acest ADEVAR. Poti alege sa reprezinti Legea, ramanand in frecventa numita IUBIRE, dar poti la fel de usor sa treci de partea "punctuletului". Orice trezit cu adevarat are DE FACUT aceasta optiune!
Exista multa "poezie" pe net despre spiritualitate dar foarte putina are in spate SUPORT real DE CUNOASTERE. Menirea ei este doar de "zgomot informational". Cu atat mai periculos cu cat este facut din CREDINTA, obtinuta ca "programare" facuta de anumiti "maestrii".
Trebuie, dar chiar TREBUIE bine inteles ca DISCERNAMANTUL apare consecutiv dobandirii de cunoastere, intelegere si...vibratie. Cine crede ca poate naviga in "siguranta" prin cunoasterea ezoterica se inseala amarnic, cu atat mai mult cu cat acum, in cadrul "punctuletului" exista multa panica iar pericolul cel mai mare este exact TREZIREA, deci cautatorii "spirituali".
Eu sfatuiesc sa fiti deosebit de atenti la sursele care emit "teorii" spirituale de genul "totul e bine exact asa cum este" -nu ca nu ar reprezenta un ADEVAR inalt, dar nu e aplicabil in exercitiul de viata obisnuit, deci are valoare de diversiune. Mai ales daca cel ce o afirma detine foarte multa cunoastere. Sau daca doar e colportor inconstient. La fel de suspecte sunt afirmatiile conform carora "lucrarea este exclusiv interioara". Nici un Maestru adevarat nu a sustinut asa ceva, dimpotriva toti au avut si preocupari privind viata sociala, educatia, politicile de tot felul! Chiar daca, pana la trezire, este un deziderat, dar...NU SI DUPA!
Mai sunt multe vorbe de "duh" in diversiunile de pe net, printre care "androginul", care se lipeste foarte facil de cei care nu vor sa-si asume propria apartenenta. 
Cea mai naspa diversiune "la moda" insinueaza ca "nu e nimic de facut". Complementara cu "totul e bine asa cum e", ambele avand acoperire in ZEN sau alte traditii, pentru ACUM-ul experientei semnifica "dormiti in pace"...iar majoritatea cand deschid un ochi si vad aceste indemnuri, atipesc la loc! 
Coborarea unor adevaruri esentiale la nivele nepotrivite denota ori lipsa de discernamant ori intentie dubioasa. La fel de "la moda" este cultivarea astralismului sau a "nationalismului". Tot prin asa zis maestrii! Oricare dintre voi STIE ca are in el dovezi ca nu este doar "dac", ba chiar nici entitate pamanteana. Cu toate astea atat de multi se amagesc cautandu-si identitatea in afara, in diverse situri...diversiune desigur!
AR FI UTIL de inteles ca multe traditii daca ar fi fost contemporane si-ar fi schimbat formularile. Maestrii care le-au creat si in timpul carora ele au fost "vii", le-au lasat in forma corespunzatoare ACUM-ului in care au fost date.
Revenind la scurtul filmulet, pana ce suficient de multi nu isi vor fi facut propriul "proces de constientizare", CRED ca va fi utila aparitia unui al treile grup, format din constienti dar pastratori ai Legii IUBIRII. Care poate fi inteleasa mai exact prin pace, armonie, bucuria de a fi (in joc), creativitate fara miza egoista...Nu prin negarea experientei si valorii ei, deoarece este O ALTA INFATUARE! Cum poti nega ceva ce...este!
Fiti siguri ca printre prietenii FB cu totii avem si diversionisti, si din cei constienti si din ceilalti. Nu va suparati pe ei, fiecare alege ce crede util experientei lui. Dar nu dormiti, discerneti! 

Niciun comentariu: