Totalul afișărilor de pagină

marți, 14 iunie 2016

...dincolo de...Keshe!

DACA..,
priviti ATENT, acest blog l-am pornit cam pe 06.06.2013.
El se numeste "Punct si de la capat"- o noua paradigma.
Si are adugat: "  dincolo de PUNCTUL ZERO este un "loc de creatie" infinit, accesibil celor ajunsi la un nivel de constientza suficient de ridicat. CONDITIE DE BAZA: eliberati toate VECHILE CREDINTE LIMITATIVE!"
Desigur nu capul meu scria asta acum trei ani. PRIN MINE SE SCRIA! Eu habar nu aveam atunci ca exista deja un Keshe, cu tot ce asta insemna. Mie mi-a atras atentia, ca fapt divers, prin 2014 si abia in toamna lui 2015, prin conferinta de la Roma  cu adevarat. Si oricum prima impresie a trebuit ulterior sa mi-o revizuiesc.
Mie imi era clar ca pe directia pe care ne aflam inca, ca si civilizatie, ne-am proptit cu capul in zid, nemaiavand unde merge. Este prea evident asta, ca sa mai aiba nevoie de comentarii.
Cand am vazut cu adevarat ceea ce Keshe aducea, schimbarea paradigmei de gandire mi s-a parut si imi pare si acum, CEA MAI IMPORTANTA.
Ca individualitate sunt constient ca traieste o maxima neimplinire, vazand ca este foarte putin sau aproape deloc inteles. Chiar si de cei care sunt in preajma sa, sau se considera sustinatori. 
Provocarea care NE ESTE ADUSA prin el ni se adreseaza fiecaruia si este continuta in exact descrierea acestui blog. Cea subliniata cu rosu aprins, mai sus!
Poate nu toti ati inteles cand Bashar spune ca "vor exista/exista doua pamanturi", dar chiar asa este deja. Sunt inca alarmant de multi cei ce cred ca "materia" genereaza efecte si...DOAR EA! Si alarmant de putini cei ce au inteles ca este putin...invers! Si chiar mai putini apti sa genereze constient acest mare ADEVAR AL CREATIEI! Oricum, inconstient asa cream, chiar inconstienti fiind! Si-mare atentie- nu e vorba doar de nivele psihologice ci de tot!
Ca oricare, nici Keshe nu este doar ce pare, dar nici el nu si-a depasit toate limitele obtinute in propria sa conditionare. Este format de comunitatea stiintifica, in clasicele scoli inalte si ...este inginer!
Dificultatea de a aduce AICI cunoasterea INALTA o are din plin. Nu degeaba insista pe limba materna, printre altele...
Dar dificultatea principala este de a aduce nelimitarea SUB conditiile limitarii, si asta chiar nu poate reusi! Iar invitatia la nelimitare nu-i este nici lui la indemana, deoarece ea nu mai asigura o experienta comuna. Deci dificultatea REALA este gasirea unor modalitati chiar si numindu-le tehnologice, de a largi cu mult experienta umana, pastrand insa niste numitoare comune sau altfel formulat, un set de conventii comun acceptate. 
Orice creatie sau joc are un set de reguli/conventii care asigura participarea la acea creatie. Exact la fel este si cu o civilizatie. 
Acum multi au inteles, macar conceptual, ca noi ca si constiinte nu suntem limitati la acest plan al experientei, mult prea multi isi imagineaza ca ar renunta cu bucurie, doar ca asta nu constienta se numeste ci mai degraba depresie. 
Nimic nu este intamplator in Creatie iar "prezenta" noastra aici nu face exceptie. Nici aceasta schimbare de paradigma nu face! 
Ce ni se propune, de fapt, este ca sa devenim cu adevarat constienti de faptul ca suntem pe deplin creatori ai propriei experiente, ca intentia noastra cupleaza la campuri, care apoi genereaza fenomenologie, putand avea ca rezultat materie si/sau energie. 
Capcanele pot fi multe si in diferite registre, incepand cu dorinta de control si de SCOP! Dar si inexistenta unor numitoare comune poate fi o capcana, si inca una majora! Pentru ca nimeni nu ne poate impiedica sa experimentam, in baza unor NOI INTELEGERI, diferite grade de libertate creativa; dar tot nimeni nu iti va garanta ca te vei mai regasi printre noi. Te poti trezi ca zbori la infinit printre dimensiuni...crezi ca este foarte tentant?
Cred ca este si motivul pentru care Keshe incearca sa creeze niste "reguli", pe care le si lasa sa circule foarte rapid intre grupuri. Poate parea dorinta de control, doar ca poate fi vazuta si in acest fel.
In mod cert fiecare individualitate VA ALEGE! Are aceasta libertate si oricum ceva alegem mereu. Putem alege sa ramanem in continuare sub vechea paradigma, sperand ca ceva sa mai mearga. Eu chiar am privit foarte ATENT si chiar nu mai vad un "inainte" pe acea cale. Entropia a ajuns cumva la o limita, ramane doar o chestiune de timp sa inteleaga asta orice adormit. In cap cu capetele patrate care inca apasa pe "acceleratie"...catre nicaieri!
Asa cum vad eu, Keshe ne-a oferit o directie, viabila. Cu conditia ca noi sa ne asumam schimbarea propusa. Daca nu ne-o asumam, vom incepe sa demonstram cu toate aparatele de masura si control ale mintii ca ceea ce el cauta sa aduca este, de fapt, o simpla escrocherie. Si chiar exista aceasta tendinta! Si este foarte...fezabila, doar ca ...NU NE FOLOSESTE LA NIMIC!
Intorcandu-ne la Kybalion, prima Lege ne spune limpede ca ne aflam intr-un univers mental...Cand afirmi ca CEVA NU SE POATE, de fapt spui ca tu nu ai inteles/acceptat ceva. Sau ca iei ca baza a creatiei iluzia materialitatii si a obiectivitatii. OK, ai dreptul sa experimentezi orice vrei si orice grad de neintelegere/neacceptare, doar ai bunul simt de a o face DOAR PENTRU TINE! A spune ca ceva este escrocherie pt ca tie nu ti-a iesit mi se pare ca, de fapt, cauti partizani ai propriului esec, pentru a-ti justifica tie insuti o anume alegere, poate inconstienta.
Departe de mine sa afirm ca tot ce spune Keshe se sustine, pentru simplul fapt ca uneori sunt afirmatii care chiar "zgarie", cum ar fi perla cum ca din apa s-a epuizat oxigenul si de aceea nu mai produce GANS de CO2 !!! Sunt afirmatii pe care chiar nu inteleg de unde le scoate, dar putem deocamdata trece peste ele, urmand ca experienta sa demonstreze motivele intemeiate. 
Niciunul din noi nu este "mai" decat altul, ca atare sper sa aud cat mai putin termeni gen "autoritate" si altele asemenea, care s-au mai pomenit pe ici pe colo. Si mai sper ca "bunul simt si dreapta masura" sa nu imi mai aduca in fata ochilor "preturi" de mii de euro pentru cate un device, care nu s-ar justifica nici daca ar fi din aur!
Suntem in mijlocul ALEGERILOR proprii, subiectul desigur ramane "fierbinte" si eu imi doresc ca tot mai multi sa inteleaga ceea ce eu am avut in intentie cand am scris aceasta postare! Numitoare comune VALOROASE imi doresc, cu fiecare dintre voi! 

Niciun comentariu: